Stockholmsaktiviteter för små och stora

 • Stockholm Toy Museum http://www.toymusem.se

  Ligger på Skeppsholmen direkt till vänster efter bron (Bergrummet).  En fantastisk plats för både små och stora. Nostalgi för oss vuxna och mycket lek och undersöka för barn i alla åldrar.  Vi var där i tre timmar tillsammans med våra barnbarn på två respektive fem år. I den första delen av museet finns en del leksaker som man inte får röra, något som vår tvååring inte brydde sig om, lite jobbigt förstås. För övrigt var det mycket barnvänligt upplagt med olika krypin och lekställen att använda sig av. Det enda minus som vi kan säga är att kafeét inte hade något stort utbud och det är kanske något de ska jobba på.   För övrigt en riktig pärla!

  Gå gärna in på deras Instagramkonto: ”stockholmtoymuseum” 

 • Junibacken http://www.junibacken.se

  Ligger på Djurgården direkt  efter Djurgårdsbron går man till höger. Besök måste fortfarande bokas i förväg och vet du/ni  med er att ni kommer att göra fler besök där så kan ett årskort vara ett bra alternativ. Här går det också bra att äta en lunch som är prisvärd. 

  Spännande miljöer som skiftar beroende på vilken författare som är i fokus. Sagotåget med många av de karaktärer och miljöer som Astrid Lindgren skapat och det är också hon som är berättaren i den svenska versionen. I vanliga fall ingår bara en tur med sagotåget per inträde men under pandemin har en kunnat åka hur många gånger som helst! 

  Bästa dag/tid att besöka Junibacken är mitt i veckan eller så tidigt som möjligt på fredagar. 

 • Skansen  http://www.skansen.se         

  Skansen ligger också på Djurgården. För att ta sig dit    kan ni antingen ta färja från Skeppsbrokajen (SL-          biljett gäller) eller buss och spårvagn. Det finns              möjlighet att åka den gamla spårvagnen från                    Norrmalmstorg.                                                                            Den stora behållningen är alla levande historiska miljöer och Lillskansen. Djuren som finns på Skansen borde istället befinna sig i sin naturliga miljö.                  På Skansen finns också ett flertal matställen i olika prisklasser.

 • Snösätragränd Hall of Fame/Graffiti Wall of Fame

  Här är ett annorlunda utflyktsmål för små och stora i ett gammalt industriområde i Bandhagen/Rågsved                           

Ett spännande utflyktsmål som tyvärr är hotat av rivning